Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Krupicové flameri
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
METRO/MAKRO
8. mája 2014 LifestyleRecepty a nápady od Vojto ArtzSITA Diskusia()

Recept: Krupicové flameri

Pripravte si skvostný dezert podľa receptu od známeho šéfkuchára Vojta Artza.

Krupicové flameri so slivkovým pšenovým koláčikom a jogurtovou omáčkou

Na 5 porcií budete potrebovať tieto suroviny:

50g čokoláda 70%, 500 ml mlieko 1,5%, 100g cukor krupica, 1 vanilkový lusk, 60g krupička jemná, 40g vaječné bielka, 5 ks detské piškóty, 60g pšeno, 30g maslo, 1-2 vajcia, citrón na kôru, škorica mletá, slivky polené, mrazené, cukor práškový na posypanie, 50g tvaroh tučný, 100g jogurt biely, 15 g mak modrý , mletý, mäta čerstvá, soľ.

Postup prípravy:

Do kastrólika s mliekom nalámeme čokoládu, ochutíme štipkou soli , cukrom (80g), čerstvou vanilkou a privedieme k varu. Postupne prisypeme krupičku a miešame. Vznikne nám hustá kaša , ktorú miešame 2 minúty . Za občasného miešania ju schladíme , tak aby ostala vláčna. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do kaše. Pripravíme si silikónovú formu na mufíny, na ktorej dno rozložíme detské guľaté piškóty. Pripravenú hmotu na flameri vložíme do formy pomocou cukrárenského vrecka. Necháme v chladničke zatuhnúť.

Koláčik zo pšena: Pšeno prepláchneme niekoľkokrát horúcou vodou , potom zalejeme mliekom ochuteným soľou a uvaríme na hustú kašu. Do horúcej kaše vmiešame ,maslo, vanilku a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vmiešame nastrúhanú citrónovú kôru, vyšľahané žĺtky a nakoniec vyšľahané bielka s cukrom. Do silikónových foriem nastriekame hmotu , na ňu položíme polovičky sliviek a vložíme do rozohriatej rúry na 170°C. Pečieme asi 10 minút. Necháme vychladnúť a až potom vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.

Jogurtová omáčka: Tučný tvaroh v miske zmiešame s cukrom , jogurtom, zrnkami vanilky a mletým makom.

Tip od šéfkuchára Vojta Artza:

Ak používate inú formu než silikónovú, vypláchnite ju studenou vodou, aby sa flameri dobre vyklápali.

Prázdne struky vanilky nakrájajte na kúsky a vložte ich do nádoby s práškovým cukrom. Takto si pripravíte vanilkový cukor na posypanie dezertov.

Krupicové flameri a pšenovník môžete podávať ako dezert aj oddelene.

Odporúčané články

V susednej Viedni sa uskutoční Kulinársky festival Krém karamel s ostružinami, grilážou a šľahačkou

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...