Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Ružová torta ozdobená marcipánovými topánkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
26. augusta 2018 LifestyleRecepty a nápady od Milota MezeiováSITA Diskusia()

Recept na tortový korpus priamo od cukrárov

Chcete vedieť, prečo je torta z cukrárne vždy taká chutná a šľahaný piškótový korpus nadýchaný a jemný? My poznáme tajomstvo cukrárov, ktoré vám prezradíme práve dnes!

Ak sa vám nedarí upiecť dobrý piškótový korpus, ktorý je základom chutnej torty, vyskúšajte nasledujúci recept na cesto na tortu, ktorý pochádza priamo od profesionálov.

Svetlý piškótový korpus

Recept stačí na malú okrúhlu tortovú formu:

5 vajec, 140 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g polohrubej múky, citrónová kôra z polky citróna (nemusí byť), prášok do pečiva.

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom (z práškového cukru odložíme lyžicu do bielkov). Počas šľahania postupne pridávame 5 lyžíc horúcej vody. Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pred koncom postupne pridáme 5 lyžíc studenej vody.

Sneh zľahka zamiešame k žĺtkom. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Nalejeme do formy. S vyšľahanou hmotou manipulujeme opatrne. Pečieme cca 35 minút pri teplote 170 až 180 °C.

Ak máte doma väčšie tortové formy, tak si recept na tortové cesto upravte nasledovne:

Na jedno vajce použite 28 g práškového cukru, 40 g polohrubej múky a jednu lyžicu vody.

Chyby pri šľahaní:

Sneh vám tečie a nevyšľahal sa? Aké chyby ste spravili?

Medzi bielkami zostal kúsok žĺtka alebo vandlík, v ktorom ste šľahali bielka, bol špinavý alebo mokrý. To isté platí aj v prípade metličiek.

Napraviť to môžete pár kvapkami citrónovej šťavy.

Možné príčiny, prečo vám hmota spadla a nie je taká našľahaná

Pravdepodobne ste vyšľahanú zmes nechali dlho stáť v tortovej forme alebo ste s ňou neopatrne manipulovali, napríklad pri vkladaní do rúry.

Chyby pri pečení:

Na povrchu sa vám vytvorila zhorená škrupina, ale torta je pritom vnútri surová?

Dôvodom býva príliš vysoká teplota počas pečenia. Pri pečení toho najlepšieho korpusu platí všeobecne pravidlo – čím tenšie cesto, tým vyššia teplota a naopak. To neplatí v prípade cukrárskych výrobkov, ktoré sa pečú, respektíve sušia pri nízkych teplotách (pusinky, laskonky, parížske rožky a podobne).

Odporúčané články

Prírodné masky, ktoré rozžiaria vašu pleť Ako sa učiť s prváčikom?

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies