Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Slimák, pečenie, jedlo, recept
7. novembra 2015 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Recepty starých mám: Sladké plnené slimáky

Vyskúšajte recept na tradičný múčnik, ktorým potešíte svojich blízkych.

Budeme potrebovať:

500 g polohrubej múky, 30 g droždia, 1/4 l vlažného mlieka, 100 g cukru, 125 g masla, štipka soli, na špičku noža mletého nového korenia, 100 g hrozienok, 50 g strúhanej kôry z chemicky neošetreného citróna, 50 g mandľových lupienkov a maslo na vymastenie plechu

Postup:

Plech vymastíme. Múku preosejeme do misy, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrobíme do nej droždie, premiešame s troškou cukru, múky a mlieka a necháme prikryté 15 minút kysnúť. Do vykysnutého kvásku pridáme 80 g roztopeného masla, 50 g cukru, zvyšok mlieka, soľ, korenie a vypracujeme na cesto.

Necháme ho 40 minút kysnúť. V horúcej vode umyté a osušené hrozienka, citrónovú kôru a mandle zmiešame. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na štvorec, potrieme ho zvyškom roztopeného masla a posypeme mandľovou zmesou.

Cesto zvinieme na roládu, pokrájame na plátky hrubé 3 cm, uložíme na plech reznou stranou nahor, posypeme zvyšným cukrom a necháme desať minút kysnúť. Rúru vyhrejeme na 220 °C.

Slimáky pečieme do zlatožlta asi 25 minút na prostrednej priečke rúry.

 

 

Odporúčané články

Lahodný snehový koláč Lahodné pečené jablká so sušeným ovocím

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...