Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
jedlo
thinkstockphotos
27. decembra 2014 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Rýchle a chutné nátierky II.

Pripravili sme pre vás druhý diel rozličných a hlavne rýchlych nátierok. Stačí si len vybrať podľa vlastnej chuti.

1. Krabia nátierka

Potrebujeme: 1 väčšie balenie krabích tyčiniek, 150 g najemno nastrúhaného tvrdého syra (Eidam), 1 cibuľa, 2 lyžice tatárskej omáčky, soľ, čierne korenie, citrónová šťava.

Krabie tyčinky najemno nakrájame, cibuľu nakrájame na kocky a všetko zmiešame so syrom a tatárskou omáčkou. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

2. Chrenová nátierka

Potrebujeme: 1/2 pohára chrenu, 100 g turistickej salámy, 1 mäkký tvaroh, 3-4 lyžice majonézy, soľ, korenie.

Salámu nastrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme tvaroh, chren, majonézu, osolíme, okoreníme a poriadne premiešame.

3. Letná nátierka

Potrebujeme: 1 biely jogurt, 1 syr Lučina, 1 väčšiu mrkvu, pór, 2 varené vajcia, soľ, korenie.

Mrkvu a vajcia nastrúhame najemno. Pór nakrájame najemno a zmiešame s mrkvou, vajíčkom, potom pridáme jogurt, Lučinu, okoreníme a osolíme.

Nátierky pre fajnšmekrov: Cviklová nátierka

4. Lososová nátierka

Potrebujeme: 50 g údeného lososa, 3 natvrdo uvarené vajcia, 100 g masla, 1 cibuľa, citrónová šťava, 2 lyžice mlieka, soľ.

Maslo vymiešame do peny, pridáme nastrúhané vajce, lososa, cibuľu, mlieko, citrónovú šťavu a soľ. Všetko dôkladne premiešame.

5. Maďarská nátierka

Potrebujeme: 12 trojuholníčkov taveného syra, 400 g mäkkej salámy, 4 sterilizované uhorky, 1 cibuľa, 2 feferónky, 2 lyžice octu, 4 lyžice kečupu, 1 lyžica majonézy, mleté čierne korenie, soľ.

Kečup, ocot, korenie a soľ privedieme do varu a necháme vychladnúť. Salámu, syr, feferónky, cibuľu a uhorky pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vmiešame kečupovú zmes a majonézu. Dôkladne premiešame. Natierame na toasty.

6. Pikantná nátierka

Potrebujeme: 1 pohár zeleninovej zmesi Moravanka, 1 cibuľa, 1 celé nátierkové maslo, 200 g mäkkej salámy, 1 majonéza, korenie, soľ.

Na mäsovom mlynčeku pomelieme zeleninovú zmes, salámu a cibuľu. Spojíme s nátierkovým maslom a majolkou, osolíme a okoreníme. Natierame na chlebíčky či hrianky.

Odporúčané články

Ako získať dokonalú pleť bez vrások 17 liečivých účinkov kôpru, ktoré (ne)poznáte

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...