Šachovnicová torta

Šachovnicová torta, recepty, torty, torta, zákusok, jedlo, koláč
Thinkstock

Torta, ktorá nielen výborne chutí, ale tiež aj skvelo vyzerá!

Na Šachovnicovú tortu budeme potrebovať

Suroviny na čokoládový piškótový korpus:

6 žĺtkov, 180 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 6 bielkov, 80 g hladkej múky, 60 g maizeny, 60 g kakaové prášku

Postup:

Žĺtky s polovicou cukru a van. cukrom vyšľaháme do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme zvyšný cukor a zľahka zamiešame do žĺtkov. Pridáme ostatné suroviny.

Rúru vyhreje na 180 °C. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (priemer 26 cm) a pečieme cca 25 minút.

Vychladnutý korpus najskôr vodorovne dvakrát rozrežeme. Potom každú časť (okrem spodného plátu) krájame na prstence nerovnakej veľkosti. Môžeme to urobiť pomocou rozlične veľkých pohárov, misiek či tanierov. Na spodný plát korpusu, ktorý je v celosti, položíme najväčší prstenec a zvyšok vyplníme krémom. Striedavo kladieme na seba väčšie a menšie prstence a medzery vypĺňame krémom. Povrch zarovnáme krémom. Môžeme obliať čokoládovou polevou alebo dozdobiť krémom.

Suroviny na krém:

1/8 l mlieka, 700 g tvarohu, 150 g krupicového cukru, nastrúhaná kôra z chemicky neošetreného citróna, 6 plátkov želatíny, 1/2 smotany na šľahanie,

Na ozdobenie použijeme čokoládovú posýpku alebo čokoládovú polevu.

Postup:

Mlieko, tvaroh, cukor, šťavu z citróna vymiešame do penista vo vodnom kúpeli. Želatínu namočíme do studenej vody, zmäknutú vytlačíme, rozpustíme v troške teplej vody a spolu s ušľahanou šľahačkou zamiešame do tvarohovej zmesi.

Nech sa vydarí.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom