Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
višňová šľahačková torta, Schwarzwaldská torta, pečenie, sladkosť, rec
Thinkstock
17. januára 2015 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Schwarzwaldská torta

Pripomeňte si nostalgiu veľkých tort a vyskúšajte recept, ktorý poteší vaše chuťové poháriky.

Na Schwarzwaldskú tortu budeme potrebovať

Suroviny:

100 g masla

100 g krupicového cukru

70 g olúpaných pomletých mandlí

100 g kakaového prášku

4 vajcia

1 balíček vanilkového cukru

50 g hladkej múky

50 g maizeny

2 čajové lyžičky prášku do pečiva

7 polievkových lyžíc čerešňovice na pokropenie krpusu

Šľahačka:1/2 l smotany na šľahanie, 1 polievková lyžica práškového cukru, 750 g kompótových višní, 1 polievková lyžica postrúhanej čokolády na ozdobenie a maslo na vymastenie formy

Postup:

Dno tortovej formy vymastíme maslom. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešame do penista, postupne zamiešame vajcia, mandle, kakao a naostatok preosiatu múku s maizenou a práškom do pečiva. Cestom naplníme formu a pečieme 30 až 40 minút na druhej priečke rúry odspodu.

Upečený korpus necháme 12 hodín odležať, potom ho dvakrát vodorovne rozrežeme. Spodný plát pokropíme čerešňovicou.

Smotanu s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Višne necháme odkvapkať. Dva pláty korpusu natrieme šľahačkou do výšky asi 2 cm a na vrstvu šľahačky uložíme višne. Vrchný plát natrieme len šľahačkou a ozdobíme postrúhanou čokoládou.

Po obvode povrchu torty nastriekame cukrárskym vrecúškom šľahačkové ružíce a do každej dáme višňu.

Odporúčané články

Jemná kakaová torta Falošná gaštanová torta

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...