Schwarzwaldská torta

Višňová šľahačková torta, Schwarzwaldská torta, pečenie, sladkosť, rec
Thinkstock

Pripomeňte si nostalgiu veľkých tort a vyskúšajte recept, ktorý poteší vaše chuťové poháriky.

Na Schwarzwaldskú tortu budeme potrebovať

Suroviny:

100 g masla

100 g krupicového cukru

70 g olúpaných pomletých mandlí

100 g kakaového prášku

4 vajcia

1 balíček vanilkového cukru

50 g hladkej múky

50 g maizeny

2 čajové lyžičky prášku do pečiva

7 polievkových lyžíc čerešňovice na pokropenie krpusu

Šľahačka:1/2 l smotany na šľahanie, 1 polievková lyžica práškového cukru, 750 g kompótových višní, 1 polievková lyžica postrúhanej čokolády na ozdobenie a maslo na vymastenie formy

Postup:

Dno tortovej formy vymastíme maslom. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešame do penista, postupne zamiešame vajcia, mandle, kakao a naostatok preosiatu múku s maizenou a práškom do pečiva. Cestom naplníme formu a pečieme 30 až 40 minút na druhej priečke rúry odspodu.

Upečený korpus necháme 12 hodín odležať, potom ho dvakrát vodorovne rozrežeme. Spodný plát pokropíme čerešňovicou.

Smotanu s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Višne necháme odkvapkať. Dva pláty korpusu natrieme šľahačkou do výšky asi 2 cm a na vrstvu šľahačky uložíme višne. Vrchný plát natrieme len šľahačkou a ozdobíme postrúhanou čokoládou.

Po obvode povrchu torty nastriekame cukrárskym vrecúškom šľahačkové ružíce a do každej dáme višňu.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom