Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Pizza, koláč, jedlo, varenie, recepty
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
2. septembra 2018 LifestyleRecepty a nápady od Milota MezeiováSITA Diskusia()

Urobte si doma originál Sicílsku pizzu (sfincione)

Asi málokto z nás dokáže odolať tejto talianskej pochúťke. Ak patríte k jej milovníkom, prinášame vám recept na chutnú pizzu.

Spotreba surovín a prísad na štyri pláty

500 g polohrubej múky, 1/4 l vlažného mlieka, 1 vajce, 30 g droždia, 1/2 čajovej lyžičky soli

Suroviny na vrch

Plech na pečenie vymastíme olivovým olejom. Múku preosejeme do misy. Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka, pridáme k múke a so soľou a vajcom vypracujeme vláčne cesto. Zakryté cesto necháme 40 minút kysnúť.

Rajčiaky obaríme a olúpeme, pokrájame na kúsky a vložíme do misky. Očistenú cibuľu a cesnak nadrobno pokrájame, osolíme a spolu s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja pridáme k nakrájaným rajčiakom.

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Z kysnutého cesta vytvarujeme 4 hrubé placky a do každej vyhĺbime jamku. Placky uložíme na plech a naplníme rajčiakovou zmesou. Olivy rozpolíme, vykôstkujeme, ankrájame a spolu s rozmrveným syrom a oreganom posypeme plnku a pokvapkáme zvyškom oleja.

Sicílsku pizzu pečieme 25 až 30 minút na druhej priečke rúry odspodu.

Odporúčané články

6 vecí, pre ktoré nás muži zbožňujú Hrnčekový koláč s jablkami

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies