Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
čokoláda, koláč, sladkosť, jedlo, zákusok, dezert, torta
shutterstock.com
22. septembra 2013 LifestyleRecepty a nápady od MiliSITA Diskusia()

Skvelé nugátové rezy

Opäť niečo pre váš maškrtný jazýček. Len neváhať a vyskúšať.

Na nugátové rezy budeme potrebovať

Cesto:

8 žĺtkov, 100 g krupicového cukru, 4 bielky, 80 g hladkej múky, 20 g maizeny, 40 g kakaového prášku.

Krém:

½ mlieka, 1 balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, 2 žĺtky, 150 g cukru, 250 g masla, 100 g nugátu.

Na ozdobenie budeme potrebovať 100g čokoládovej polevy, 6 kandizovaných čerešní.

Postup:

Plech vyložíme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Žĺtky vymiešame do peny s 50 g cukru. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a spojíme so žĺtkami. Pridáme preosiatu múku s maizenou a kakaovým práškom a zľahka zamiešame. Piškótové cesto natrieme na plech pokrytý papierom. Pečieme 8 až 10 minút na prostrednej priečke rúry. Upečený plát vyklopíme na dosku a papier stiahneme. Necháme vychladnúť. Korpus rozrežeme na 3 pozdĺžne pásy.

Z mlieka, pudingového prášku, žĺtkov a cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, postupne po lyžičkách doň zamiešame puding a roztopený nugát. Dva pláty korpusu natrieme krémom, prikryjeme tretím plátom, ktorý takisto natrieme krémom. Povrch polejeme čokoládovou polevou. Rozkrájame a každý rez ozdobíme krémom a čerešňou.

Odporúčané články

Vínové pečivo Čokoládové ježe

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...