Skvelý orechovo rebarborový koláč

Skvelý rebarborový koláč
shutterstock.com
reklama:

Dnes recept na koláčik zo zdravej rebarbory.

Na orechovo rebarborový koláč:

Cesto:

5 vajec, 80 g krupicového cukru, 80 g masla, 100 g vlašských orechov, 60 g svetlej strúhanky, tuk na vymazanie a strúhanka na vysypanie plechu

Krém:

300 g rebarbory, 100 ml vody, 50 g krupicového cukru, 100 g vlašských orechov, 100 g šípkového lekváru

Na dokončenie jedno tortové želé.

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a s vanilkovým cukrom do peny. Pridáme rozpustené vlažné maslo a ešte päť minút šľaháme. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec pridáme mleté orechy zmiešané so strúhankou. Cesto rozotrieme na plech s vyšším okrajom (25 x 30 cm), ktorý sme vymazali tukom a vysypali múkou. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 30 minút.

Po upečení necháme koláč vychladnúť na plechu. Rebarboru ošúpeme, nakrájame na kúsky dlhé 3 cm, podlejeme 100 ml vody, pridáme cukor, povaríme asi 5 minút a necháme vychladnúť. Potom ju necháme odkvapkať na sitku. Povrch vyhladnutého koláča potrieme šípkovým lekvárom a naň rozložíme rebarboru. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale.

Namiesto vody použijeme nálev z rebarbory. Rebarboru prelejeme želé a koláč uložíme do chladničky. Po stuhnutí nakrájame.

14. júna 2014

reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hod

Autor: mm

Sardinková pochúťka

šalát so sardinkami, jedlo, výživa

Sardinková pochúťka Ingrediencie 1 Calvo sardinky v slnečnicovom alebo olivovom oleji primerané množstvo šalátových listov 1 jarná cibuľka 1 paradajka 1 … Čítať ďalej