Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Čokoládová žemľovka
Shutterstock
13. septembra 2014 LifestyleRecepty a nápady od DámskajazdaSITA Diskusia()

Skvostná čokoládová žemľovka

Úžasná dobrota, ktorú si môžete dopriať ako sladký múčny obed, ale aj ako vynikajúci dezert.

Pripravíme si suroviny:

1 vianočka alebo sladký toastový chlieb, 100 g rozpusteného masla, 250 ml sladkej smotany, 350 ml mlieka, 4 vajcia, 100 + 50 g varovej čokolády, 50 g práškového cukru, prípadne viac podľa chuti, kúsok masla na vymastenie nádoby

Postup:

1. Vianočku nakrájame na plátky, alebo natrháme na rovnako veľké kúsky. Do maslom vymastenej keramickej nádoby poukladáme kúsky vianočky a polejeme ich rovnomerne rozpusteným maslom.

2. V hrnci zohrejeme smotanu s mliekom a cukrom, ak začne vrieť, vypneme varič.. Pridáme nalámanú čokoládu (100 g) a miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť a prišľaháme vajcia.

3. Vylejeme časť tekutiny rovnomerne na vianočku, necháme zopár minút nasiaknuť a potom vylejeme zvyšok.

4. Zvyšok čokolády posekáme na malé kúsky a posypeme ňou povrch žemľovky.

5. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia asi 40-45 minút.

6. Podávame so šľahačkou a čerstvým ovocím, alebo podľa chuti aj so zmrzlinou.

Dobrú chuť!

Odporúčané články

Vypadávajú vám vlasy? Pripravte si silné vlasové tonikum iba z troch prísad! Ťahaný jablkový závin

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...