Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Čokoládová žemľovka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Shutterstock
13. septembra 2014 LifestyleRecepty a nápady od DámskajazdaSITA Diskusia()

Skvostná čokoládová žemľovka

Úžasná dobrota, ktorú si môžete dopriať ako sladký múčny obed, ale aj ako vynikajúci dezert.

Pripravíme si suroviny:

1 vianočka alebo sladký toastový chlieb, 100 g rozpusteného masla, 250 ml sladkej smotany, 350 ml mlieka, 4 vajcia, 100 + 50 g varovej čokolády, 50 g práškového cukru, prípadne viac podľa chuti, kúsok masla na vymastenie nádoby

Postup:

1. Vianočku nakrájame na plátky, alebo natrháme na rovnako veľké kúsky. Do maslom vymastenej keramickej nádoby poukladáme kúsky vianočky a polejeme ich rovnomerne rozpusteným maslom.

2. V hrnci zohrejeme smotanu s mliekom a cukrom, ak začne vrieť, vypneme varič.. Pridáme nalámanú čokoládu (100 g) a miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť a prišľaháme vajcia.

3. Vylejeme časť tekutiny rovnomerne na vianočku, necháme zopár minút nasiaknuť a potom vylejeme zvyšok.

4. Zvyšok čokolády posekáme na malé kúsky a posypeme ňou povrch žemľovky.

5. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia asi 40-45 minút.

6. Podávame so šľahačkou a čerstvým ovocím, alebo podľa chuti aj so zmrzlinou.

Dobrú chuť!

Odporúčané články

Výborný sirup z černíc Ako vybieliť zuby? Máme pre vás domáce recepty

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies