Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
hruškový koláč, pečenie, recepty, hruška
shutterstock.com
6. septembra 2014 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Snehový hruškový koláč

Kto má rada sladkú voňavú chuť hrušiek, môže vyskúšať dnešný recept na víkendovú maškrtu.

Na snehový hruškový koláč budeme potrebovať

Suroviny na cesto:

200 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, 100 g masla, 1 žĺtok, štipka soli, 0,125 l smotany na šľahanie

Suroviny na plnku:

300 ml mlieka, 100 g krupicového cukru, 150 g kokosu, 50 g rozmrvených piškót, 4 hrušky

Bielkový sneh na zapečenie

2 bielky, 60 g krupicového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup:

Múku preosejeme so štipkou soli a pridáme na malé kúsky nakrájané maslo, žĺtok, cukor, smotanu. Všetko spolu spracujeme na hladké vláčne cesto, ktoré prikryjeme a necháme v chladničke 30 minút odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme na okrúhly plát a vyložíme ním formu s priemerom 30 cm. Povrch cesta popicháme vidličkou, prikryjeme alobalom. Predpečieme pri teplote 200 °C asi 25 minút. Potom odstránime alobal.

Plnku pripravíme nasledujúcim spôsobom: Mlieko s cukrom necháme zovrieť. Pridáme kokos a krátko povaríme. Hotovú plnku necháme vychladnúť, zahustíme ju rozmrvenými piškótami a rozotrieme na predpečený korpus. Na povrch poukladáme polovičky hrušiek nakrájané do vejárika. Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou na tuhý sneh. Naplníme ním cukrárske vrecko s ozdobnou trubičkou a nastriekame ho po obvode koláča. Koláč dopekáme v rúre predhriatej na teplotu 200 °C, kým sneh nezružovie.

Odporúčané články

Svieže egrešové pokušenie Irenin koláč s pudingom

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...