Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
strúhaná maková báseň, koláč, pečenie, recepty, makový koláč
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
shutterstock.com
20. septembra 2014 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Strúhaná maková báseň

Recept na tradičný jemný koláčik len pre vás.

Na strúhanú makovú báseň budeme potrebovať

Suroviny na cesto:

250 g Hery alebo iného rastlinného tuku, 1 vajce, 150 g práškového cukru, 400 g hladkej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva

Suroviny plnku:

0,15 l mlieka, 100 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g mletého maku, 4 hrušky

Príprava:

Rastlinný tuk nakrájame na malé kúsky a spracujeme s vajcom, cukrom a preosiatou múkou s kypriacim práškom. Jednu tretinu cesta odložíme asi na 2 hodiny do mrazničky a zvyšok do chladničky.

Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a maku uvaríme plnku, ktorú necháme vychladnúť. Odložené cesto z chladničky rozvaľkáme na plát hrubý asi 1 cm a vyložíme ním plech s vyšším okrajom. Na cesto roztrieme makovú plnku a na ňu naukladáme očistené a na plátky nakrájané hrušky. Na povrch nastrúhame na hrubom strúhadle cesto z mrazničky.

Koláč pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 45 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť na plechu, najlepšie do druhého dňa, a potom koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame.

Odporúčané články

Famózny višňový cheesecake Irenin koláč s pudingom

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies