Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
koláč, pečenie, recepty, mandľové sušienky, vianočné pečivo
Thinkstock
20. decembra 2014 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Sviatočné mandľové sušienky

Opäť máme pre vás jeden z vianočných receptov, ktoré skvelo doplnia sviatočný stôl.

Na mandľové sušienky budeme potrebovať:

Suroviny:

140 g práškového cukru, štipka vanilkového cukru, 4 bielky, nastrúhanú kôru z jedného citrónu, 140 g hladkej múky, 100 g nelúpaných mandlí, tuk a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy

Postup:

Z bielok vyšľaháme sneh a postupne do neho pridávame práškový a vanilkový cukor. Potom opatrne primiešame citrónovú šťavu, múku a mandle. Hranatú formu na srnčí chrbát vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Naplníme cestom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme asi 30-35 minút – povrch by mal stuhnúť a krásne zozlatnúť.

Po upečení chlebíček vyklopíme, zabalíme do alobalu a ešte do utierky. Takto zabalený korpus necháme pri izbovej teplote vychladnúť do druhého dňa. Potom ho nakrájame ostrým tenkým nožom na tenké plátky. Plátky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme ho do rúry predhriatej na 100 °C usušiť, trvá to asi 5-10 minút. Od rúry sa však radšej nevzďaľujeme, aby sa sušienky nespálili. Tento koláčik je krehký a chrumkavý, skvelo doplní sviatočný stôl.

Odporúčané články

Vianočné pečenie: Medvedie labky Vianočné pečenie: Vanilkové rožky

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...