Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
egrešový koláč, pečenie, torta, zákusok
shutterstock.com
23. augusta 2014 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Svieže egrešové pokušenie

Máme pre vás sobotňajší recept plný zdravých egrešov.

Na svieže egrešové pokušenie budeme potrebovať:

150 g masla, 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 citrón, 2 vajcia, múku na posypanie a tuk na vymastenie pekáča, zopár egrešov na ozdobu.

Plnka:

200 g egrešov, 100 g cukru, 100 ml smotany na šľahanie, 3 vajcia

Postup:

Múku s cukrom preosejeme, zmiešame s maslom, vajcami, nastrúhanou citrónovou kôrou a vypracujeme hladké cesto. Preložíme do misky a zakryjeme. Vložíme približne na jednu hodinu do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme, vložíme do vymasteného a pomúčeného pekáča alebo tortovej formy. Poprepichujeme vidličkou a v zohriatej rúre predpečieme.

Na prípravu plnky dáme do väčšieho hrnca egreše zmiešané s cukrom. Po krátkom varení ich rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. K egrešovej zmesi pridáme vajcia vyšľahané so smotanou a hotovým krémom zalejeme predpečený korpus.

Ozdobíme zopár kúskami egrešov a dáme dopiecť. Môžeme podávať so šľahačkou.

Odporúčané články

Irenin koláč s pudingom Černicovo tvarohová delikatesa

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...