Svieže egrešové pokušenie

egrešový koláč, pečenie, torta, zákusok
shutterstock.com
reklama:

Máme pre vás sobotňajší recept plný zdravých egrešov.

Na svieže egrešové pokušenie budeme potrebovať:

150 g masla, 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 citrón, 2 vajcia, múku na posypanie a tuk na vymastenie pekáča, zopár egrešov na ozdobu.

Plnka:

200 g egrešov, 100 g cukru, 100 ml smotany na šľahanie, 3 vajcia

Postup:

Múku s cukrom preosejeme, zmiešame s maslom, vajcami, nastrúhanou citrónovou kôrou a vypracujeme hladké cesto. Preložíme do misky a zakryjeme. Vložíme približne na jednu hodinu do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme, vložíme do vymasteného a pomúčeného pekáča alebo tortovej formy. Poprepichujeme vidličkou a v zohriatej rúre predpečieme.

Na prípravu plnky dáme do väčšieho hrnca egreše zmiešané s cukrom. Po krátkom varení ich rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. K egrešovej zmesi pridáme vajcia vyšľahané so smotanou a hotovým krémom zalejeme predpečený korpus.

Ozdobíme zopár kúskami egrešov a dáme dopiecť. Môžeme podávať so šľahačkou.

23. augusta 2014

reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hod

Autor: mm

Sardinková pochúťka

šalát so sardinkami, jedlo, výživa

Sardinková pochúťka Ingrediencie 1 Calvo sardinky v slnečnicovom alebo olivovom oleji primerané množstvo šalátových listov 1 jarná cibuľka 1 paradajka 1 … Čítať ďalej