Krehký slivkový závin

Slivkový závin, pečenie, recepty, štrúdľa, koláč
Thinkstock

Medzi najobľúbenejšie sladkosti starých mám určite patria ovocné záviny. Dnes máme pre vás recept na jeden z nich.

Na slivkový závin budeme potrebovať

450 g sliviek, 150 g masla, 200 g strúhanky, 150 g kryštálového cukru, 100 g hrozienok, 1 lístkové cesto, 2 balíčky škoricového cukru, 1 vajce, múku na posypanie dosky

Postup:

V panvici nasucho opražíme strúhanku s cukrom. Potom v hrnci rozpustíme maslo, slivky vykôstkujeme a nakrájame na štvrtinky.

Hrozienka na chvíľu ponoríme do studenej vody. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme polovičnou dávkou roztopeného masla a posypeme opraženou strúhankou s cukrom.

Navrch rovnomerne rozložíme hrozienka pomiešané so slivkami, posypeme škoricovým cukrom a pokvapkáme zvyšným maslom.

Závin opatrne stočíme, potrieme vajíčkom a upečieme dozlatista.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom