Voňavé valentínske pokušenie

Valentínske srdiečka, pečenie, Sv. Valentín

Pripravte svojim láskam sladký múčnik a rozjasnite im deň.

150 g masla, 125 g práškového cukru, 1 vajce, 125 g strúhanky, 125 g hladkej múky, 125 g olúpaných mandlí, na špičku noža mletej škorice, klinčekov, strúhaného muškátového orieška

Poleva: 200 g práškového cukru, 3 až 4 polievkové lyžice citrónovej šťavy, červená potravinárska farba

Postup

Maslo s cukrom vymiešame do penista, pridáme vajce, koreniny a všetko spolu zamiešame. Postupne po častiach zamiešame preosiatu múku, mandle, strúhanku a vypracujeme hladké cesto. Cesto odložíme zabalené do alobalu na dve hodiny do chladničky odpočinúť.

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Uložíme ich na plech a pečieme 10 až 12 minút na prostrednej priečke rúry.

Polevu si pripravíme tak, že preosiaty práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou na hladkú polevu. Môžeme pridať kvapku červenej potravinárskej farby.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom