Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
uhorkový šalát s tuniakom, varenie, večera, jedlo, zelenina, uhorka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Thinkstock
22. októbra 2014 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Tip na ľahkú večeru: Uhorkový šalát s krehkým tuniakom

Tuniak je ideálna ryba na večeru. Má totiž nízky obsah tukov. Vhodný je do šalátov, ako zeleninových, tak aj cestovinových.

Na uhorkový šalát s tuniakom budeme potrebovať:

Suroviny:

1 uhorka, 1 lyžica majonézy light, 1 lyžica nízkotučného jogurtu, čerstvý kôpor, strúčik cesnaku, šťava z citrónu, 400 g tuniaka, sezamové semiačka, olivový olej, soľ, cherry paradajky

Postup:

Uhorku nakrájame na kolieska, dáme do misky spolu s paradajky nakrájanými na štvrtinky. Zmiešame s majonézou, jogurtom, kôprom, prelisovaný cesnakom, citrónovou šťavou a zľahka osolíme.

Necháme odležať. Medzitým nakrájame tuniaka na väčšie kúsky, osolíme, obalíme v sezamových semienkach.

Na oleji ho prudko orestujeme z každej strany (opečieme tak, aby mäso vnútri ostalo šťavnaté). Potom tuniaka pokrájame na plátky cca 1 cm široké a podávame so šalátom ozdobeným rukolou.

Odporúčané články

Tip na ľahkú večeru: Delikátne rolky Tip na ľahkú večeru: Tuniakové avokádo

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...