Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
zeleninová roláda, chrbát, recept, culinarium, jedlo, večera, zelenina
Thinkstock
27. novembra 2014 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Tip na ľahkú večeru: Zeleninový chrbát

Ak neviete, čo dnes na večeru, vyskúšajte nasledujúci recept.

Suroviny na zeleninový chrbát

4 mrkvy, 1 balenie mrazeného hrášku, 2 cukety, vodu na podlievanie a doplnenie objemov, 250 g smotany na varenie, 250 g kyslej smotany, pár lístkov čerstvej bazalky, 1/2 lyžičky sušeného oregana, soľ, mleté čierne korenie, 3 balenie želatíny v plátkoch

Postup:

Hrášok, mrkvu a cuketu očistíme a nadrobno nakrájame. Zeleninu uvaríme zvlášť. Podlejeme 100 ml vody a mierne osolíme. Mrkvu ochutíme korením, cuketu oreganom a hrášok nasekanou bazalkou. Udusíme do mäkka. Z uvarenej zeleniny odložíme pár kúskov. Zeleninu každú zvlášť rozmixujeme aj s vodou, v ktorej sa varila. Jednotlivé zmesi doplníme do objemu 400 ml zmiešanou sladkou a kyslou smotanou. Dobre rozmiešame a podľa chuti dosolíme. Prípadne pridáme čerstvé bylinky. Pre každú zeleninovú zmes je určené jedno balenie plátkovej želatíny. Do 100 ml vody ponoríme plátky želatíny a necháme 4 minúty napučať. Zohrejeme a za stáleho miešania rozpustíme. Želatína nesmie vrieť. Do rozpustenej želatíny najprv vlejeme dve lyžice príslušnej zeleninovej zmesi, dobre rozmiešame a potom pridáme zvyšok. Do formy na srnčí chrbát alebo zapekacej misky vlejeme najskôr mrkvovú časť, do ktorej sme pridali nerozmixovaný hrášok. Nádobu vložíme do mrazničky na 5 až 10 minút. Na stuhnutú zmes nalejeme cuketovú časť a na vrch poukladáme kúsky mrkvy. Nádobu vložíme opäť do mrazničky na 10 minút. Postup zopakujeme s treťou vrstvou. Odložíme do chladu a necháme tuhnúť 2 až 3 hodiny.

Odporúčané články

Tip na ľahkú večeru: Uhorkový šalát s krehkým tuniakom Tip na ľahkú večeru: Delikátne rolky

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...