Tipy na drinky: Hrejivé okamihy s bylinnou arómou

Drink, nápoj, alkohol, pitie, likér, poháre, piť,
shutterstock.com

Čakáte hostí či chystáte oslavu? Vyskúšajte naše recepty na originálne miešané nápoje.

Medové spomienky

Ingrediencie:

40 ml Becherovky, 10 ml medového sirupu (med s horúcou vodou 2:1), 2 plátky citróna, 100 ml ananásového džúsu, 50 ml horúcej vody, sušený ananás, hviezdicový aníz.

Postup:

Všetky suroviny okrem vody a anízu nadávkujeme do nádoby a zohrejeme na 80 °C (nevaríme!). Všetko vrátane citróna prelejeme do vyhriateho pohára, zalejeme horúcou vodou a ozdobíme ananásom i anízom.

Punč z Becherovky

Ingrediencie:

40 ml Becherovky, 100 ml jablkového džúsu, 1 ČL medu, 2 plátky citróna, 1 celá škorica, 50 ml vody.

Postup:

Všetky suroviny okrem škorice nadávkujeme do nádoby a zohrejeme na teplotu približne 80 °C. Zmes nesmie zovrieť, pretože by sa z nej vyparil alkohol! Podávame v pohári s objemom 2 dl s kúskom celej škorice a dbáme na to, aby sa do pohára dostali aj citróny. Môžeme ozdobiť plátkami sušeného jablka a hviezdičkou anízu.

Kávový drink

Ingrediencie:

20 ml Becherovky, 10 ml čerstvej kávy, 10 ml kávového likéru.

Postup:

Všetky suroviny vložíme do šejkra, pridáme ľad a pretrepeme. Pred servírovaním precedíme cez sitko a vlejeme priamo do likérového pohára. Vhodný pohár: likérka na stopke.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom