Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
drink, nápoj, alkohol, pitie, likér, poháre, piť,
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
shutterstock.com
17. januára 2014 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Tipy na drinky: Hrejivé okamihy s bylinnou arómou

Čakáte hostí či chystáte oslavu? Vyskúšajte naše recepty na originálne miešané nápoje.

Medové spomienky

Ingrediencie:

40 ml Becherovky, 10 ml medového sirupu (med s horúcou vodou 2:1), 2 plátky citróna, 100 ml ananásového džúsu, 50 ml horúcej vody, sušený ananás, hviezdicový aníz.

Postup:

Všetky suroviny okrem vody a anízu nadávkujeme do nádoby a zohrejeme na 80 °C (nevaríme!). Všetko vrátane citróna prelejeme do vyhriateho pohára, zalejeme horúcou vodou a ozdobíme ananásom i anízom.

Punč z Becherovky

Ingrediencie:

40 ml Becherovky, 100 ml jablkového džúsu, 1 ČL medu, 2 plátky citróna, 1 celá škorica, 50 ml vody.

Postup:

Všetky suroviny okrem škorice nadávkujeme do nádoby a zohrejeme na teplotu približne 80 °C. Zmes nesmie zovrieť, pretože by sa z nej vyparil alkohol! Podávame v pohári s objemom 2 dl s kúskom celej škorice a dbáme na to, aby sa do pohára dostali aj citróny. Môžeme ozdobiť plátkami sušeného jablka a hviezdičkou anízu.

Kávový drink

Ingrediencie:

20 ml Becherovky, 10 ml čerstvej kávy, 10 ml kávového likéru.

Postup:

Všetky suroviny vložíme do šejkra, pridáme ľad a pretrepeme. Pred servírovaním precedíme cez sitko a vlejeme priamo do likérového pohára. Vhodný pohár: likérka na stopke.

Odporúčané články

Šumivé víno: Bublinkové srdce silvestrovských osláv Plesová sezóna v znamení Becherovky

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...