Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
tradičný ovocný chlebík, koláč, jedlo, zákusok, pečenie, recepty
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
shutterstock.com
27. septembra 2019 LifestyleRecepty a nápady od MiliSITA Diskusia()

Tradičný ovocný chlebík

Dostali ste chuť na vlastný chlebík? Máme pre vás sladkú verziu. 

Tradičný ovocný chlebík

Budeme naň potrebovať:

200 g vykôstkovaných sušených sliviek, 300 g sušených hrušiek, 200 g sušených fíg, 1 liter vody.

Po 100 g vlašských orechov a lieskových orieškov, 200 g hrozienok, 50 g posekanej kandizovanej citrónovej kôry, 50 g posekanej kandizovanej pomarančovej kôry, 125 g práškového cukru, ½ čajovej lyžičky mletej škorice, po štipke pomletého nového korenia, pomletého anízu a soli, 2 polievkové lyžice umu, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy.

100 g sušenej zmesi na tmavý chlieb (ktorú zarobíme podľa návodu na obale v príslušnom pomere s vodou), 200 g hladkej múky, 50 g olúpaných mandlí, 60 g rozličného kandizovaného ovocia. Maslo na vymastenie plechu.

Postup:

Sušené slivky, hrušky a figy zalejeme vodou a prikryté necháme cez noc zmäknúť. Plech na pečenie vymastíme maslom. Namočené ovocie necháme na site odkvapkať a nadrobno pokrájame. Takisto posekáme aj orechy a lieskové oriešky.

Hrozienka umyjeme v horúcej vode a necháme odkvapkať. Kôru zmiešame so všetkým sušeným ovocím a orechmi, pridáme cukor, škoricu, nové korenie, aníz, soľ, um, citrónovú šťavu, všetko dobre premiešame a prikryté necháme 30 minút odležať. Rúru vyhrejeme na 180 °C.

Ovocnú zmes zmiesime s chlebovým cestom a preosiatou múkou. Z cesta vyformujeme dva bochníky, ruky si omočíme v studenej vode a bochníky nimi uhladíme. Ozdobíme polovičkami mandlí a kandizovaným ovocím. Ovocné chlebíky položíme na plech a pečieme 1 hodinu a 10 až 20 minút na spodnej priečke.

K téme

Prírodné masky, ktoré rozžiaria vašu pleť Vianočné pečenie: Chutné oriešky

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

K téme

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.