Umenie šéfkuchárov. Tipy a triky

Bux.sk
bux.sk

BRATISLAVA 27. novembra (PR) – Nová KUCHÁRSKA BIBLIA ponúka kompletný zoznam kuchárskych techník, ktoré sa bežne človek učí celý život. Predstavuje tak jedinečný a nenahraditeľný zdroj informácií a pomaly, ale isto sa medzi kuchármi stáva povinnou klasikou. A to nie je všetko. 2 000 fotografií vám krok za krokom ukážu, ako si vybrať a pripraviť suroviny, chutne uvariť a podávať hotové jedlá so širokou škálou prísad. Vyše 200 klasických receptov. A 700 návodov na zvládnutie kuchárskych techník vám zaručí kulinársky úspech. Le Cordon Bleu predstavuje srdce francúzskej gastronómie už vyše sto rokov a toto je ich Kuchárska biblia.

Kuchárska biblia pod lupou

Kniha pozostáva z pätnástich kapitol, v ktorých nájdete podrobné návody a fotografie, ktoré vám umožnia pripravovať jedlo z obrovského množstva chutí.

Na začiatku každej kapitoly nájdete základné informácie o tom, ako si vybrať správne suroviny. Na nasledujúcich stranách vám kniha ukáže naše obľúbené spôsoby prípravy jednotlivých jedál a rôzne kuchárske techniky. Zároveň tu nájdete obrovské množstvo ďalších informácií v rámčekoch. Týkajú sa všetkého, čo je pri varení dôležité: kuchynské vybavenie, tipy na podávanie, ako aj posledné dekoratívne úpravy jedla od jednoduchých po tie najzložitejšie.

V každej kapitole sa nachádza tip od šéfkuchára – špeciality z kuchyne našich majstrov. Vďaka nim dokážete aj doma vyčarovať pokrm, ktorý je nielen chutný, ale spĺňa aj náročné kritériá gastronomickej estetiky.

Dozviete sa, ako sa jedlá dajú pripraviť čo najjednoduchšie viacerými spôsobmi. KUCHÁRSKA BIBLIA ponúka prehľad toho, ako servírovať jedlá tak, aby sa hosťom zbiehali sliny, všetko o ingredienciách, či ako si vybrať tie najčerstvejšie suroviny. Predstavuje aj neobvyklé druhy ovocia, zeleniny a korenín, ktoré sa dnes už bežne objavujú na pultoch v obchodoch.

Zároveň poodhalí tajomstvá správneho skladovania potravín, ako čistiť ryby a morské plody, ako vykostiť hydinu, ako pripraviť cesto na prípravu rozličných koláčov a zákuskov vrátane chleba a cestovín. Sú v nej aj detailné návody na prípravu mäsa a rozličné techniky prípravy zeleniny od krájania až po strúhanie.

Svet chutí

Spolu s Kuchárskou bibliou sa vydáte na kulinársku cestu po svete. Objavíte, ako sa pripravuje suši, saté, čínske knedličky, tempura, orientálna kačka a daši. Naučíte sa pripraviť odpaľované cesto či mexické tamale, hydinovú roládu, upiecť rybu na spôsob Cajun alebo uvariť tažín. Odhalíte tajomstvo prípravy lahodnej polevy, čokoládových ozdôb, ovocnej omáčky coulis a rozličných sorbetov.

RECEPT na Karamelové pralinky

Pralinky z karamelu a orieškov sa používajú ako dekorácia k zmrzline a iným dezertom. Najbežnejšou kombináciou je karamel s mandľami alebo lieskovcami, prípadne pekanovými orechmi. Na karamelové pralinky potrebujeme rovnaké množstvo cukru a orechov. Po stuhnutí karamelu ho nakrájame alebo rozbijeme na drobné kúsky pomocou valčeka na cesto alebo mixéra. Ak karamel plánujeme využiť vcelku, použijeme menej orechov.

1) Do vriaceho karamelu nasypeme orechy a varíme ho dovtedy, kým orechy nezačnú praskať a nezískajú ľahkú pečenú vôňu.

2) Karamel prelejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, rovnomerne ho rozotrieme a necháme ho vychladiť.

Recepty, tipy a triky nájdete v novej Kuchárskej biblii.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom