Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Jogurt, smotana, domáci jogurt
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vyrobte si chutný domáci jogurt www.thinkstockphotos.com
10. mája 2017 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Ako si urobiť domáci jogurt? Tento recept si zamilujete

Máme pre vás návod, ako ľahko a rýchlo vyrobiť tento chutný mliečny výrobok.

Skúšali ste si už niekedy doma pripraviť jogurt? Ak túžite po zmene a vlastnoručnom jogurte, ponúkame vám recept, ktorý hravo zvládnete.

Potrebovať budete iba mlieko a trochu jogurtu – bez činnosti bakteriálnych kultúr to totiž nepôjde. Na výber máte dve možnosti.

Základný recept na prípravu jogurtu

Suroviny

150 g jogurtu, 500 ml mlieka

Postup

Mlieko prevarte a nechajte ho vychladnúť na teplotu 35 až 38 °C. Potom doň pridajte jogurt. Dôkladne rozmiešajte. Vložte do sklenených pohárov s viečkom a poriadne uzavrite.

Naplnené poháre ďalej obaľte kuchynskými utierkami, umiestnite na teplé miesto a nechajte 8 hodín odležať. Potom poháre nechajte vychladnúť  a môžte podávať. Domáci jogurt sa môže skladovať v chladničke približne týždeň.

Jedna porcia má hodnotu 107 kcal, 8 g sacharidov, 6 g bielkovín a 6 gramov tukov. 

Domáci jogurt si môžete dochutiť podľa vlastných chuťových pohárikov, (napríklad pridať instantný kakaový nápoj pre kakaovú chuť, ovocný džem pre ovocné príchute alebo môžete jogurt zmiešať s dužinou z jedného manga, do ktorej ste pridali 1 polievkovú lyžicu cukru.

Ak sa vám recept páčil, ďakujeme, že sa oň podelíte s priateľmi.

Odporúčané články

Vynikajúce! Takto sa dá vyrobiť Kinder vajce pre najmenších šibačov i doma Ako si vyrobiť zdravú nutellu? Máme pre vás skvelý recept!

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...