Valentínsky cheesecake (recept)

Koláč, srdce, zákusok, torta, sv. Valentín, recepty
Valentínsky cheesecake Thinkstock

Ak sa vám do dnešného dňa máli počet srdiečok súvisiacich so sviatkom sv. Valentína, tak vyskúšajte dnešný recept nielen pre zamilovaných.

Budeme potrebovať:

Suroviny:

1 a 1/3 hrnčeka rozdrvených sladkých sušienok alebo postrúhaných piškót, 2 lyžice cukru, 4 vajcia, 60 g rozpusteného masla,

Krém:

125 g zmäknutého masla, 450 g jemného tvarohu, 180 g krupicového cukru, 1 lyžica kukuričného škrobu, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 1 lyžica citrónovej šťavy, 230 g pochúťkovej smotany, 2 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor,

3 lyžice malinovej marmelády alebo vrecko želatíny na ozdobenie

Postup:

Rúru vyhrejeme na 170 °C. Zmiešajme sušienky, rozpustené maslo i cukor a zmes dajte do formy o priemere 23 cm. Pečte 10 minút. Z bielkov vyšľahajte sneh. V inej mise šľahajte zmäknuté maslo , tvaroh a žĺtky s cukrom, škrobom, kypriacim práškom a citrónovou šťavou. Potom do hmoty zapracujte sneh. Vlejte do formy a pečte 55-65 minút.

Keď torta vychladne, zmiešajte smotanu, práškový cukor a vanilku a natrite na tortu.

Marmeládu zahrejte a na povrchu torty urobte kvapky, ktoré potom nožom alebo špáradlom pretiahnite do tvaru srdca. Koláč môžete ozdobiť aj želatínovou polevou, ktorú si pripravíte podľa návodu na vrecku.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom