Valentínsky cheesecake

koláč, srdce, zákusok, torta, sv. Valentín, recepty
Thinkstock
reklama:

Ak sa vám do dnešného dňa máli počet srdiečok súvisiacich s dnešným sviatkom, tak vyskúšajte dnešný recept nielen pre zamilovaných.

Budeme potrebovať:

Suroviny:

1 a 1/3 hrnčeka rozdrvených sladkých sušienok alebo postrúhaných piškót, 2 lyžice cukru, 4 vajcia, 60 g rozpusteného masla,

Krém:

125 g zmäknutého masla, 450 g jemného tvarohu, 180 g krupicového cukru, 1 lyžica kukuričného škrobu, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 1 lyžica citrónovej šťavy, 230 g pochúťkovej smotany, 2 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor,

3 lyžice malinovej marmelády alebo vrecko želatíny na ozdobenie

Postup:

Rúru vyhrejeme na 170 °C. Zmiešajme sušienky, rozpustené maslo i cukor a zmes dajte do formy o priemere 23 cm. Pečte 10 minút. Z bielkov vyšľahajte sneh. V inej mise šľahajte zmäknuté maslo , tvaroh a žĺtky s cukrom, škrobom, kypriacim práškom a citrónovou šťavou. Potom do hmoty zapracujte sneh. Vlejte do formy a pečte 55-65 minút.

Keď torta vychladne, zmiešajte smotanu, práškový cukor a vanilku a natrite na tortu.

Marmeládu zahrejte a na povrchu torty urobte kvapky, ktoré potom nožom alebo špáradlom pretiahnite do tvaru srdca. Koláč môžete ozdobiť aj želatínovou polevou, ktorú si pripravíte podľa návodu na vrecku.

14. februára 2015

reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hod