Vianočné pečenie: Ako pripraviť kokosové makrónky - recept

Kokosové makrónky
Vianočný recept na kokosové makrónky Thinkstock

Ďalší recept na obľúbenú vianočnú drobnosť. Vyskúšajte tento chutný vianočný recept na kokosové makrónky.

Na Kokosové makrónky budeme potrebovať (60 kusov)

250 g kokosovej múčky, 5 bielkov, 250 g práškového cukru, 400 g marcipánovej hmoty, nastrúhaná citrónová kôra z 1/2 chemicky neošetreného citróna, 2 polievkové lyžice umu

1/2 šálky práškového cukru na posypanie, 100 g čokoládovej polevy na ozdobenie

Kokosovú múčku ručne rozmrvíme, vysypeme na plech a pri 100 °C sušíme 20 minút v otvorenej rúre. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, primiešame polovicu preosiateho práškového cukru a marcipánovú hmotu, kokosovú múčku, zvyšok práškového cukru, citrónovú kôru a um.

Všetko spracujeme na polotuhé cesto. Rúru vyhrejeme na 160 °C. Cukrárske vrecko s okrúhlym otvorom naplníme cestom a vytláčame na plech pokrytý papierom na pečenie kopčeky veľkosti vlašského orecha. Makrónky posypeme cukrom a 15 až 20 minút pečieme na prostrednej priečke rúry.

Upečené makrónky majú mať hnedastú kôrku, ale vnútrajšok mäkký. Makrónky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Čokoládovú polevu roztopíme vo vodnom kúpeli, makrónky v nej namáčame asi do jednej tretiny a na kuchynskej mriežke necháme zaschnúť.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom