Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
jedlo, sladkosť, zákusok, závin, štrúdla
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ilustračné - shutterstock
30. júna 2013 LifestyleRecepty a nápady od MiliSITA Diskusia()

Višňový závin

Dnes vám opäť prinášame recept na chutný koláčik. Nech sa podarí.

Višňový závin

Suroviny:

300 g hladkej múky, štipka soli

asi 1/8 l vlažnej vody, 1 žĺtok, 1 lyžička oleja,

1000 g višní, 150 g cukru, 50 g masla,

300 g roztopenej Helie, 3 polievkové lyžice práškového cukru,

200 g zomletého maku, 1 lyžička mletej škorice,

tuk na vymastenie plechu.

Postup:

Z múky, soli, žĺtka a z toľko vody, aby bolo hladké a lesklé, vypracujeme cesto. Vytvarujeme ho do dvoch bochníkov, ktoré potrieme olejom. Na bochníky dáme prevrátenú misku a necháme asi jednu hodinu odpočívať. Medzitým vykôstkujeme višne. Cesto na obruse na stole natenko vyvaľkáme – každý bochník zvlášť, a ešte ho opatrne povyťahujeme tak, aby bolo tenké ako papier. Cesto pokvapkáme roztopenou Heliou, posypeme polovičkou maku, cukru, škorice a nakoniec višní. Zavinieme ho pomocou obrusu do závinu a dáme piecť dozlatista v predhriatej rúre. Takto postupujeme aj pri druhom závine. Závin pred podávaním posypeme cukrom. Podávame so zmrzlinou a višňovou omáčkou, ktorú si pripravíme zmixovaním višní a cukru.

Odporúčané články

Liaty koláč s tvarohom Lievance s džemom

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies