Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
jedlo, sladkosť, zákusok, závin, štrúdla
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ilustračné - shutterstock
30. júna 2013 LifestyleRecepty a nápady od MiliSITA Diskusia()

Višňový závin

Dnes vám opäť prinášame recept na chutný koláčik. Nech sa podarí.

Višňový závin

Suroviny:

300 g hladkej múky, štipka soli

asi 1/8 l vlažnej vody, 1 žĺtok, 1 lyžička oleja,

1000 g višní, 150 g cukru, 50 g masla,

300 g roztopenej Helie, 3 polievkové lyžice práškového cukru,

200 g zomletého maku, 1 lyžička mletej škorice,

tuk na vymastenie plechu.

Postup:

Z múky, soli, žĺtka a z toľko vody, aby bolo hladké a lesklé, vypracujeme cesto. Vytvarujeme ho do dvoch bochníkov, ktoré potrieme olejom. Na bochníky dáme prevrátenú misku a necháme asi jednu hodinu odpočívať. Medzitým vykôstkujeme višne. Cesto na obruse na stole natenko vyvaľkáme – každý bochník zvlášť, a ešte ho opatrne povyťahujeme tak, aby bolo tenké ako papier. Cesto pokvapkáme roztopenou Heliou, posypeme polovičkou maku, cukru, škorice a nakoniec višní. Zavinieme ho pomocou obrusu do závinu a dáme piecť dozlatista v predhriatej rúre. Takto postupujeme aj pri druhom závine. Závin pred podávaním posypeme cukrom. Podávame so zmrzlinou a višňovou omáčkou, ktorú si pripravíme zmixovaním višní a cukru.

Odporúčané články

Slimačie domčeky Lievance s džemom

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...