Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Jedlo1 0114 680x1024.jpeg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Archív ML
4. marca 2017 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Vynikajúci makový koláč s tvarohom

Kombinácia tvarohu a maku je neuveriteľne chutná. Pri tomto koláči sa nestáva, aby ostalo aj na druhý deň 🙂

Treba s ním mať väčšiu trpezlivosť, ak ho vyrábate z ryžovej múky, vďaka čomu získate bezlepkový koláč, ktorý však má sklon sa mrviť. Stojí to však za to, že nezaťažíte váš organizmus zbytočne lepkom. Môžete ryžovú múku vymeniť aj za klasickú, ak si na to nepotrpíte. Ja som však za zdravšiu verziu 🙂

 

Makový koláč s tvarohom

250 g rýžovej múky

3 -5 lyžíc mletého maku ( podľa toho na koľko máte radi makovú chuť , môžete použiť aj biely mak )

120 g ghee alebo domáceho masla

5 lyžíc xylitolu

250 g (bezlaktózového) tvarohu

3 lyžice jahodového alebo lesného džemu

štipka mletej škorice

1/2 prášku dopečiva z vínneho kameňa

javorový sirup

štipa sódy bikarbóny

štipka mletej citrónovej trávy

 

Postup:

V miske zmiešame múku s makom, xylitolom a ghee maslom, kým z toho nevznikne takmer kompaktná masa, ktorá má sklon mierne sa mrviť. Tvaroh zmiešame so škoricou, citrónovou kôrou, zľahka pokropíme javorovým sirupom. Misu na pečenie vytrieme ghee maslom a na spodok dáme cesto. Trochu odložíme bokom, aby sme vrch koláča mierne pomrvili. Korpus potrieme džemom a rovnomerne rozotrieme po celej ploche. Ako ďalšiu vrstvu dáme vymiešaný tvaroh . Rovnomerne ho pomrvíme zvyšným cestom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov, zhruba 25-30 minút.

Mirka Luberdová

Odporúčané články

Hokaidový špaldový koláč Vlašský koláč bez múky od Mirky Luberdovej

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...