Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
pečenie, recept, rebarborový koláč s tvarohom, zákusok, culinarium
mm
26. júla 2014 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Vynikajúci rebarborový koláč s tvarohom

Máte v záhradke rebarboru a neviete čo s ňou? Dnes je tu pre vás opäť skvelý recept, kde jej chuť dokonalo vynikne a nie je vôbec kyslá!

Na Rebarborový koláč s tvarohom budeme potrebovať:

Cesto:

600 g hladkej múky, 250 g masla, 1 lyžica kakaa, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 200 g práškového cukru, asi 250 ml mlieka, 2 žĺtky

Plnka:

500 g tvarohu, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, postrúhaná citrónová kôra

500 g ošúpanej rebarbory, mletá škorica a asi 2 lyžice kryštálového cukru

1 žĺtok na potretie

Postup:

Suroviny na cesto zmiešame. Na doske vypracujeme cesto, rozdelíme ho na dve polovice a každú z nich vyvaľkáme na veľkosť plechu. Jeden plát cesta uložíme na vymastený a pomúčený plech a rozotrieme naň plnku, ktorú sme vymiešali s tvarohu, vanilkového a práškového cukru, 3 žĺtkov, postrúhanej citrónovej kôry a zo snehu z dvoch bielkov.

Ošúpanú rebarboru pokrájame na kúsky, posypeme kryštálovým cukrom a škoricou. Rozložíme ju na tvarohovú plnku. Prikryjeme druhým plátom cesta a opatrne pritlačíme.

Povrch koláča potrieme žĺtkom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C.

Odporúčané články

Broskyňový mrežovník Skvelý orechovo rebarborový koláč

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...