Zabíjačka: Predsudok alebo realita?

Výroba a spracovanie huriek
Výroba a spracovanie huriek Archív MŠ

Ako to vyzerá na tradičnej slovenskej zabíjačke? Poďte sa s nami pozrieť.

Huspenina, jaternica, klobása, sadlo, slanina, masť, oškvarky, podhrdlina.  Tradičná slovenská zabíjačka bola v minulosti pojmom po celom Slovensku. Tieto tradície sa v niektorých obciach Slovenska dodržiavajú dodnes.

Zo spracovania mäsa ošípanej, zvyčajne v zimnom období a pred Vianocami, sa stala pracovno-spoločenská udalosť, pri ktorej sa stretla celá dedina.

Pozrite si fotodokumentáciu z tradičnej zabíjačky v malebnej obci Nižná Boca ma strednom Slovensku.

Foto a text:  Mimi Šramová

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom