Základné cesto na dokonalé muffiny

Muffiny
Shutterstock

Recept je vhodný aj pre pečenie cupcakes, ktoré sa po upečení plnia a zdobia krémom.

Na cesto si pripravíme tieto suroviny:

Suché prísady: 50 g špaldovej celozrnnej hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 100 g hnedého kryštálového cukru, 1/2 kl sódy bikarbóny, 2 kl prášku do pečiva, 150 g čokoládových vločiek alebo posekanej čokolády.

Mokré prísady: 240 g jogurtu (biely alebo vanilkový), 80 ml oleja, 1 vajce.

Príprava:

Suché aj mokré prísady premiešame zvlášť v dvoch miskách. Posekanú čokoládu nasypeme do múkovej zmesi a premiešame. Do suchej zmesi prilejeme mokrú zmes a vareškou (v žiadnom prípade nie mixérom, cesto na muffiny sa má miešať len tak „ledabolo“ 😀 vareškou.) premiešame obe zmesi kým sa nespoja. Naplníme košíčky na muffinovom plechu do troch štvrtín a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia, kým povrch nezozlatne, cca 20 – 30 minút podľa vlastností rúry.

Ak chceme robiť cupcakes, môžeme vynechať čokoládu v základnom recepte. Po upečení ich necháme vychladnúť a plníme obľúbenou plnkou a dozdobíme krémom.

Prajeme dobrú chuť a sladké maškrtenie!

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom