Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Koláč s tuniakom, pečenie, recepty, jedlo, špagety, varenie, strava
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Thinkstock
3. februára 2018 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Zdravá delikatesa: Koláč s tuniakom

Máme pre vás recept na koláč s tuniakom zo špaldovej múky.

Koláč s tuniakom

Ingrediencie (2 osoby):

Cesto:

• 250 g špaldovej múky

• 1 vajce

• 125 g masla

• hrsť čerstvého oregana

• 25 ml studenej vody

• soľ

Náplň:

• 1 balenie tuniaka Calvo v olivovom oleji alebo s oreganom 3 x 80 g

• hrsť vykôstkovaných čiernych olív

• 100 g syra feta alebo syra balkánskeho typu nakrájaného na kúsky

• 5 cherry paradajok rozkrojených na polovice

• ½ stredne veľkého póru nakrájaného na kolieska

• hrsť čerstvého oregana

• 2 vajcia

Čas prípravy: 60 minút

Postup:

Múku preosejeme a nasypeme do misy, pridáme vajce, nakrájané maslo a najemno nasekané čerstvé oregano. Zmes osolíme, pridáme studenú vodu a vytvarujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odležať v chlade. Z odpočinutého cesta vyvaľkáme placku, ktorú prenesieme do formy a dotvarujeme tak, aby sme mali cesto vo všetkých záhyboch a siahalo až po okraj. Cesto na dne poprepichujeme na niekoľkých miestach špajdľou alebo vidličkou, pokryjeme papierom na pečenie a zasypeme suchými fazuľami, aby sa cesto pri pečení nezdvihlo a zachovalo si tvar. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 15 minút. Následne koláč z rúry vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí na koláč rovnomerne pokladáme jednotlivé suroviny. Nakoniec povrch koláča posypeme sekaným oreganom a zalejeme rozšľahanými vajcami. Dáme opäť do rúry a dopekáme asi 25 minút.

Odporúčané články

Pikantný cupcake, ktorý môžete jesť i počas chudnutia Žiarivá pleť? Môžete ju mať vďaka týmto 11 potravinám!

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...