Súťaž o fľašu kultového sektu Campari vyžrebovaná

Killer in red with red lady_hr.jpg

Campari®, kultový červený taliansky horko-sladký aperitív, predstavuje koktaily a príbehy, ktoré stoja za Campari Red Diaries 2017, (r)evolučnou verziou už tradičného kalendára Campari. Po 17 rokoch, kedy boli tvárami tohto kalendára svetoznáme herečky ako Salma Hayek, Eva Mendes, Jessica Alba, Milla Jovovich, Penelope Cruz, Uma Thurman, Eva Green, či Kate Hudson v tomto roku po prvý raz vymenila značka Campari kalendár za koktailový denník. Tvárou kampane Campari Red Diaries 2017 je tentoraz koktail s názvom Killer in Red. Po ňom je tiež nazvaný krátky film, ktorý napísal a režíroval svetovo uznávaný a oceňovaný Paolo Sorrentino a hlavnú úlohu v ňom hrá americký herec Clive Owen. Premiéra Zabijaka v červenom bola koncom januára v Ríme – domove legendárneho filmového štúdia Cinecittà – symbolu talianskej kinematografie. Slovenskí fanúšikovia ho môžu vidieť na oficiálnom YouTube kanáli značky, kde má (len v anglickej mutácii) už viac ako 200-tisíc videní.

Campari verí, že „každý koktail rozpráva príbeh“. Campari Red Diaries 2017 sú oslavou barmanského umenia ako silného nástroja na vyjadrenie sa. Zameriava sa na skúsenosti a emócie, ktoré inšpirujú barmanov k tomu, aby tvorili a delili sa tak o svoje remeslo. Príbeh filmu Killer in Red sa odohráva v elegantnom bare, ktorý presne odráža Sorrentinov štýl. Clive Owen sa v ňom z obyčajného človeka mení na barmana Floyda z 80. rokov a rozpráva, čo ho viedlo k vytvoreniu koktailu Killer in Red. Podľa legendy mal Floyd talent čítať v ľuďoch a vďaka tomu vedel vytvoriť každému miešaný nápoj na mieru. Vo filme sa barman zoznámi s „dámou v červenom“, ktorú hrá švajčiarsko-francúzska herečka Caroline Tillette. Postupne sa ukazuje, že prečítať charakter tejto ženy nebude pre Floyda tak ľahké ako zvyčajne. Rovnako ako u väčšiny Sorrentinových filmov, zostáva aj tu koniec otvorený a nabáda divákov, aby si vytvorili svoj vlastný záver.

Kým koktail Zabijak v červenom štartuje celú kampaň, Campari Red Diaries 2017 je zbierkou ďalších 12 koktailových príbehov, z ktorých každý privádza do života umenie a zápal 14 barmanov z celého sveta. Podobne ako v predchádzajúcich rokoch je vytlačených iba 9 999 kópií, ktoré sú nepredajné. Jednu z nich pokrstili v posledný februárový deň spoločne brand manažérka značky Campari Eva Zakálová z Rémy Cointreau s moderátorom Martinom Chynoranským na Killer in Red Party, ktorá sa konala v bratislavskom secret bare Michalska Cocktail Room. „Campari vždy písalo príbehy plné vášne, štýlu a elegancie. A presne také prináša aj koktailový denník Campari Red Diaries 2017,“ dodala E. Zakálová.

KILLER IN RED 
Killer in red hr.jpg

***

INGREDIENCIE

2,25 cl Campari

2,25 cl Cinzano Bianco

1,5 cl Grand Marnier (pomarančový likér)

2,25 cl ginu infúzovaného kamilkami

kvapka ružovej esencie

POSTUP

Do pohára na miešanie, naplneného ľadom, nalejte všetky ingrediencie a premiešajte lyžičkou. Prelejte koktail do vychladeného pohára typu „coupe“. Na záver pridajte kvapku ružovej esencie a podávajte.

Príbeh koktailu nájdete tu.

ANITA 

Italy. Milano. 2016. Campari.
Italy. Milano. 2016. Campari.

THALITA ALVES, AUSTRÁLIA

***

INGREDIENCIE

2 cl Campari

4 cl Cachaca Sagatiba Velha

2 cl šťavy z čerstvého červeného pomaranča

1 cl čerstvej limetkovej šťavy

1 cl sirup z makadamových orechov

zväzok čerstvej bazalky

POSTUP

Do šejkra s jedným kusom ľadu nalejte všetky ingrediencie a poriadne pretrepte. Zmes prelejte do kryštálového koktailového pohára. Ozdobte čerstvou bazalkou.

Príbeh koktailu nájdete tu.

QUINTESSENZA 

Italy. Milano. 2016. Campari.
Italy. Milano. 2016. Campari.

NAGORE ARREGUI, ŠPANIELSKO

***

INGREDIENCIE

3 cl Campari

3 cl Cinzano 1757 Vermut Rosso

3 cl ginu infúzovaného krevetami

strek artičokovej esencie

sušený grapefruit

plátok pomarančovej kôry

POSTUP

Zmiešajte Campari, Cinzano 1757 Vermut Rosso a gin s ľadom. Pridajte zástrek artičokovej esencie a začnite s miešaním. Preceďte do vychladeného pohára, ktorý ste už naplnili grapefruitom a pomarančovou kôrou. Nakoniec zadymte pomocou opaľovacej pištole artičokovými čipsami.

Príbeh koktailu nájdete tu.

AROUND THE WORLD WITH A NEGRONI 

Italy. Milano. 2016. Campari.
Italy. Milano. 2016. Campari.

JENNYFER LEE & JORGE CORDERO,

DOMINIKÁNSKA REPUBLIKA

***

INGREDIENCIE

2 cl Campari

2 cl Cinzano 1757 Vermut Rosso

2 cl Bulldog Gin

2 cl mandarínkovej šťavy

plátok pomaranča

tequila likér s kávovou chuťou

ružové korenie

POSTUP

Do pohára dajte ľad a pridajte všetky ingrediencie. Ozdobte plátkom pomaranča a dokončite drevenou lyžičkou a kávovým tequilovým likérom. Ozdobte ružovým korením po obvode pohára.

Príbeh koktailu nájdete tu.


A LUCKY ROMAN AMERICANO

Italy. Milano. 2016. Campari.
Italy. Milano. 2016. Campari.

LUANA BOSELLO, TALIANSKO

***

INGREDIENCIE

3 cl Campari

3 cl Cinzano 1757 Vermut Rosso

3 cl Cynar

2 lístky mäty

rozmarínová sóda

mäta pieporná

POSTUP

Nalejte Campari, Cinzano 1757 Vermut Rosso, Cynar a mätu do plechovej nádoby a zmiešajte „hádzacou“ technikou. Naplňte whiskový pohár ľadom, nalejte rozmarínovú sódu a potom pridajte ostatné ingrediencie z misky na miešanie. Ozdobte mätou piepornou.

Príbeh koktailu nájdete tu.

ALPHA 

Italy. Milano. 2016. Campari.
Italy. Milano. 2016. Campari.

PATRICE PLANTE, KANADA

***

INGREDIENCIE

2 cl Campari

2 cl Espolon Blanco

1,5 cl agávový sirup

2 cl citrónovej šťavy

strek mandľového sirupu

8 malín

1 badián

POSTUP

V šejkri popučte maliny so sirupmi, potom pridajte zvyšné ingrediencie a pretrepte s ľadom. Preceďte do vychladeného koktailového pohára. Ozdobte badiánom.

Príbeh koktailu nájdete tu.

KULA NEGRONI 

Italy. Milano. 2016. Campari.
Italy. Milano. 2016. Campari.

JULIE REINER, USA

***

INGREDIENCIE

3 cl Campari infúzovaného jahodami

3 cl Cinzano Vermut Bianco

3 cl London Dry Gin

pomarančový twist

čerstvé jahody

POSTUP

Do pohára na miešanie nalejte Campari infúzované jahodami, Cinzano Vermut Bianco a London Dry Gin. Pridajte ľad a premiešajte. Koktail preceďte na jeden veľký blok ľadu. Ozdobte twistom z pomaranča a čerstvou jahodou.

Príbeh koktailu nájdete tu.

ÉTÉ ANISÉ 

Italy. Milano. 2016. Campari.
Italy. Milano. 2016. Campari.

JAN & HANNAH VAN ONGEVALLE, BELGICKO

***

INGREDIENCIE

5 cl Campari

3,5 cl čerstvej citrónovo-pomarančovej šťavy

1,5 cl cukrového sirupu

2 barové lyžičky Absintu

2 barové lyžičky Rinquinquin (broskyňový aperitív)

2 cl toniku

sušený pomaranč

badián

jedlé kvety

POSTUP

Všetky ingrediencie, okrem toniku, dajte do šejkra. Poriadne pretrepte a potom preceďte do dlhého pohára naplneného ľadovou drťou. Dolejte tonikom. Ozdobte jedlými kvetmi a badiánom.

Príbeh koktailu nájdete tu.

A HORA INCOMPARÁVEL 

Italy. Milano. 2016. Campari.
Italy. Milano. 2016. Campari.

FABIO LA PIETRA, BRAZÍLIA

***

INGREDIENCIE

4 cl Campari

4 cl Cinzano 1757 Vermut Rosso infúzovaného arašidmi

zástrek sódy

sušený grapefruit

citrónová kôra

POSTUP

Dajte do pohára veľký kus ľadu. Prilejte sódu, potom Campari a nakoniec Vermut. Ozdobte sušeným grapefruitom a citrónovou kôrou.

Príbeh koktailu nájdete tu.

THE SPIRIT OF ROCK 

Italy. Milano. 2016. Campari.
Italy. Milano. 2016. Campari.

YIANNIS SAMARAS, GRÉCKO

***

INGREDIENCIE

5 cl Campari infúzovaného gréckymi paprikami

5 cl mandarínkovej šťavy

1 cl cícerovej vody

gin & tonic

čierne olivy

POSTUP

Nalejte Campari, mandarínkovú šťavu a vodu z cícera do nádoby a zmiešajte ručným mixérom. Prelejte do pohára naplneného ľadom. Doplňte gin & tonikom a dozdobte dvoma čiernymi olivami.

Príbeh koktailu nájdete tu.

BEYOND THE VEIL 
Beyond the veil jim wrigley c.jpg

JIM WRIGLEY, SPOJENÉ KRÁĽOVSTVO

***

INGREDIENCIE

3 cl Campari

1,5 cl rum agricole

2,5 cl Bergamot & Yuzu Cordia

pomarančová kôra

lupene ruží

POSTUP

Všetky ingrediencie nalejte do ľadom naplneného pohára na miešanie. Premiešajte barovou lyžičkou a potom preceďte do vychladeného pohára na whisky spolu s ľadovou guľôčkou z čaju Lapsang. Ozdobte pomarančovou kôrou a lupeňmi ruží.

Príbeh koktailu nájdete tu.

COMMEDIA ALL’ITALIANA  

Italy. Milano. 2016. Campari.
Italy. Milano. 2016. Campari.


SEBA ATIENZA, ARGENTÍNA

***

INGREDIENCIE

2,5 cl Campari

2,5 cl Cinzano 1757 Vermut Rosso,

1,5 cl Frattina Moscato Grappa

2,5 cl Aperolu

1,5 cl Maraschino

citrónová kôra

popcorn glazovaný v Campari

POSTUP

Všetky ingrediencie nalejte do ľadom naplneného pohára na miešanie. Premiešajte barovou lyžičkou a preceďte do vychladeného pohára. Ozdobte citrónovou kôrou. Servírujte s popcornom glazovaným v Campari.

Príbeh koktailu nájdete tu.

CHEPARI 

Italy. Milano. 2016. Campari.
Italy. Milano. 2016. Campari.

BETTINA KUPSA, NEMECKO

INGREDIENCIE

2 cl Campari

3 cl Espolon Blanco Tequila infúzovanej čerešňami a bôbmi fazule tonka

2 cl cukrový sirup

3 cl šťavy z citróna

citrónová kôra

Na pomarančovú penu: 50 cl pomarančovej šťavy, 5 cl cukru, 3 vaječné bielka

POSTUP

Nalejte všetky ingrediencie do šejkra. Dobre premiešajte, preceďte a do vychladeného pohára na šampanské. Ozdobte vopred pripravenou pomarančovou penou.

Príbeh koktailu nájdete tu.

Súťažná otázka:

Po koľkých rokoch vymenila značka Campari kalendár za koktailový denník?

Svoje odpovede posielajte do 22.5.2017

Jeeej! Nepodarilo sa nám nájsť váš formulár.

Výherca: Katarína Kusá

Oops! Je nám ľúto, ale tento formulár nepracuje správne, problém je na našej strane. Pre nápravu situácie nás môžete kľudne kontaktovať

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom