Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Pizza, jedlo, strava
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ilustračné, www.thinkstock.com
13. februára 2018 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Zhrešte bez výčitiek: Recept na ľahkú pizzu so špenátom a zo syrovo karfiolového cesta

Máme pre vás ďalší z receptov, ktorým sa dá nahradiť kalorická pizza.

Pre dve osoby budete potrebovať (jedna porcia 415 kcal)

300 g karfiolu

110 ml pasírovaných paradajok

150 ml mrazeného špenátu

180 g nízkotučného syra

soľ, oregano, vajce,

100 g ricotty

strúčik cesnaku

 

Príprava:

Špenát rozmrazte. Rúru na pečenie si predhrejte na 180 °C. Paradajky okoreňte oreganom a posoľte.  Plech vyložte papierom na pečenie. Rozoberte karfiol na ružičky a rozmixujte ich v mixéry najemno.

Potom nahrubo nastrúhajte syr, očistite cesnak a jemne ho nasekajte.

Karfiolovú drť, syr a cesnak zmiešajte s vajíčkom. Zo zmesi na plechu tvarujte dve placky a dajte piecť na 15 minút.

Zatiaľ si vyžmýkajte špenát a nožom ho nakrájajte nahrubo.

Vyberte z rúry pizzový základ a rovnomerne ho potrite paradajkovou omáčkou. Na ňu navrstvite špenát a rozdrobte ricottu. Opäť dajte piecť na 10-15 minút, pokiaľ okraje pizzy nebudú svetlo hnedé. Hotové pizzy dozdobte trochou oregana. Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páčil, ďakujeme, že sa oň podelíte.

Odporúčané články

Viete, koľko minút svižnej chôdze spáli kalórie z vášho obeda? Chcete zhrešiť bez výčitiek? Tu je recept na cuketovo špargľovú pizzu z karfiolového cesta

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies