Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Pizza, jedlo, strava
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ilustračné, www.thinkstock.com
13. februára 2018 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Zhrešte bez výčitiek: Recept na ľahkú pizzu so špenátom a zo syrovo karfiolového cesta

Máme pre vás ďalší z receptov, ktorým sa dá nahradiť kalorická pizza.

Pre dve osoby budete potrebovať (jedna porcia 415 kcal)

300 g karfiolu

110 ml pasírovaných paradajok

150 ml mrazeného špenátu

180 g nízkotučného syra

soľ, oregano, vajce,

100 g ricotty

strúčik cesnaku

Príprava:

Špenát rozmrazte. Rúru na pečenie si predhrejte na 180 °C. Paradajky okoreňte oreganom a posoľte.  Plech vyložte papierom na pečenie. Rozoberte karfiol na ružičky a rozmixujte ich v mixéry najemno.

Potom nahrubo nastrúhajte syr, očistite cesnak a jemne ho nasekajte.

Karfiolovú drť, syr a cesnak zmiešajte s vajíčkom. Zo zmesi na plechu tvarujte dve placky a dajte piecť na 15 minút.

Zatiaľ si vyžmýkajte špenát a nožom ho nakrájajte nahrubo.

Vyberte z rúry pizzový základ a rovnomerne ho potrite paradajkovou omáčkou. Na ňu navrstvite špenát a rozdrobte ricottu. Opäť dajte piecť na 10-15 minút, pokiaľ okraje pizzy nebudú svetlo hnedé. Hotové pizzy dozdobte trochou oregana. Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páčil, ďakujeme, že sa oň podelíte.

K téme

Viete, koľko minút svižnej chôdze spáli kalórie z vášho obeda? Chcete zhrešiť bez výčitiek? Tu je recept na cuketovo špargľovú pizzu z karfiolového cesta

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

K téme

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.