Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
jedlo
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
thinkstockphotos
12. februára 2015 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

3 vynikajúce zdravé maškrty

Máte chuť na sladké, no chcete si udržať štíhlu líniu? Pochutnajte si na niektorej z nasledujúcich maškŕt.

1. Figová „saláma“

Potrebujeme: 200 dkg sušených fíg, 18 dkg práškového cukru, 50-100 dkg strúhaných vlašských orechov, 2 žĺtky, 1 lyžica citrónovej šťavy, 5 dkg strúhaných mandlí

Doba prípravy: 20 minút

Postup: Figy pomelieme na mäsovom mlynčeku a zmiešame ich s práškovým cukrom, orechmi, žĺtkami, citrónovou šťavou a mandlami. Vypracujeme husté cesto (pokiaľ by bolo riedke, pridáme orechy). Následne z cesta vypracujeme dlhú štangľu , ktorú necháme v chladničke odstáť do nasledujúceho dňa. Pred servírovaním ju nakrájajte na kolieska.

2. Sladké pokušenie

Potrebujeme: 100 g ovsených vločiek, 100 g mletých vlašských orechov,100 g lesného medu, 200 g strúhaného kokosu, 200 g rozpusteného masla, 3 zrelé banány, 2 ks čerstvých vajec, 1 nastrúhané jablko, 150 g na hrubo posekaných orechov, štipka soli a škorice

Doba prípravy: 20 minút

Postup: Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešame. Vylejeme do vymastenej a vločkami vysypanej tortovej alebo inej formy. Posypeme hrubo nasekanými orechmi a pečieme 50 minút pri 170 stupňoch.

3. Pohánkový puding

Potrebujeme: 100 g pohánkovej krupice, ľ l kokosového mlieka, štipka morskej soli, 3 lyžice lúpaných mandlí, 4 lyžice strúhaného kokosu, 4 lyžice javorového sirupu, lyžička škorice, med na ozdobu

Doba prípravy: 10 minút

Postup: Do hrnca nalejte kokosové mlieko a pridajte štipku soli. Pridajte mandle, kokos, javorový sirup a škoricu. Všetko dobre premiešajte a priveďte do varu. Pomaly a za stáleho miešania pridávajte pohánkovú krupicu. Oheň stíšte na minimum a povarte 5-7 minút, aby bola zmes hustá.

Uvarenú zmes nalejte do malých misiek a jednotlivé porcie môžete servírovať vychladnuté alebo ich môžete ešte dať na chvíľu zapiecť do trúby. Následne môžete puding ozdobiť medom, mandľami či vlašskými orechmi.

Odporúčané články

Ako získať dokonalú pleť bez vrások 17 liečivých účinkov kôpru, ktoré (ne)poznáte

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...