Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Vianočné medovníčky - zdobenie
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Shutterstock
1. decembra 2013 LifestyleRecepty a nápady od DámskajazdaSITA Diskusia()

Vianočné medovníčky

Medovníčky sú lahodne mäkké hneď po upečení.

Je čas zarobiť si cesto na medovníčky, aby malo čas zopár dní na odležanie v chladničke.

Recept na Vianočné medovníčky

Na tieto skvelé medovníčky si nachystajte tieto suroviny:

1 kg kvalitnej hladkej múky, 280 g práškového cukru, 5 vajíčok, 190 g lesného medu, 120 g tuku, najlepšie kvalitného masla, 2 čl sódy bikarbóny, 4 PL korenia na perníčky (alebo podľa odporúčania výrobcu), 1 vajce na potretie

Postup:

1.Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu. Suroviny dáme do veľkej misy a vymiesime na kompaktné cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme minimálne 4 a viac dní odležať v chladničke.

2. Na doske posypanej múkou vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme medovníčky. Poukladáme na plech vystlaný papierom alebo fóliou na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia asi 7 minút, alebo kým nechytia medovníčky zlatú farbu. Môžete jeden vybrať a ochutnať :-D.

3. Hotové medovníčky poukladáme na mriežku vychladnúť. Potom ich poukladáme do plechovej dózy, skladujeme na chladnom mieste. Pri správnom skladovaní vydržia aj niekoľko mesiacov.

Shutterstock

Na zdobenie môžete použiť obľúbenú polevu z bielkov. Najprv preosejeme asi 150 g cukru. Potom 1 bielok šľaháme šľahačom a postupne pridávame po častiach cukor. Na záver môžeme primiešať trochu citrónovej šťavy. Ak chceme bielkovú masu použiť na polievanie, šľaháme kratšie, aby bola poleva viac tekutá.

V našej fotogalérii nájdete zopár tipov na zdobenie medovníčkov, nech sa páči, inšpirujte sa!

Odporúčané články

Vianočné pečenie: Viedenské vanilkové rožteky Urobte deťom radosť! Takto sa robí medovníkový Mikuláš

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané články

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.