Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
koláč z cukrovej repy, koláč, recepty, pečenie, kysnutý múčnik
Thinkstock
4. októbra 2014 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Koláč z cukrovej repy

Kysnutý múčnik, ktorým nič nepokazíte.

Na koláč z cukrovej repy budeme potrebovať

Cesto:

500 g hladkej múky, 1 vajce, 40 g droždia, 100 g práškového cukru, 0,25 l mlieka, štipka soli, 150 g masla, 1 vajce na potretie a celý mak na posypanie

Náplň:

2 menšie cukrové repy, 0,2 l vody, 100 g mletého maku, 20 g masla, 1 lyžička škorice, 50 g krupicového cukru

Postup:

Do misky preosejeme múku a do stredu vyhĺbime jamku. Rozdrobíme do nej droždie, zasypeme ho lyžičkou cukru a zalejeme polovicou vlažného mlieka. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom pridáme zvyšné vlažné mlieko, cukor, soľ, vajce, roztopené maslo a všetko spracujeme na hladké nelepivé cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť 40 minút.

Repu očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, krátko podusíme na masle, podlejeme vodou a uvaríme domäkka. Pridáme cukor, pomletý mak, krátko varíme a potom odstavíme a necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 26 kusov, každý naplníme plnkou, zabalíme do bochníčka a vyformujeme do tvaru šišky. Koláčiky uložíme na plechy dostatočne ďaleko od seba, aby sa nedotýkali. Necháme ich na teplom mieste kysnúť 20 minút. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom. Navrchu ich nožnicami niekoľkokrát nastrihneme a posypeme nepomletým makom.

Pečieme v rúre vyhriatej na teplotu 180 °C asi 20 minút.

Odporúčané články

Pomarančové kôpky Irenin koláč s pudingom

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...