Famózne čerešňové mafiny

mafiny, čerešne, pečenie, koláč´, muffiny
shutterstock.com
reklama:

A zase niečo pre náš mlsný jazyk. No nepreháňať, aby sme sa zmestili do plaviek.

Na čerešňové mafiny budeme potrebovať

Cesto:

400 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 20 g kakaa, 1 kypriaci prášok do perníka, 0,2 l mlieka, 2 vajcia, 100 g oleja, tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie formičiek, 200 g čerešní alebo višní

Postup:

Múku preosejeme s cukrom, kakaom a kypriacim práškom. Pridáme mlieko s rozšľahanými vajcami a nakoniec olej. Všetko spolu dobre premiešame. Formičky (napr. na mafiny) vymažeme tukom a vysypeme múkou.

Naplníme ich asi do dvoch tretín cestom a na povrch položíme niekoľko čerešní alebo višní. Pečieme v predhriatej rúre na teplotu 180 °C asi 25 minút.

Po upečení necháme mafiny krátko vychladnúť vo formičkách a potom ich vyklopíme. Po úplnom vychladnutí ich môžeme poliať čokoládovou polevou, posypať posekanými pistáciami či orechmi alebo posypať práškovým cukrom.

21. júna 2014

reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hod

Autor: mm