Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
mafiny, čerešne, pečenie, koláč´, muffiny
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
shutterstock.com
21. júna 2014 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Famózne čerešňové mafiny

A zase niečo pre náš mlsný jazyk. No nepreháňať, aby sme sa zmestili do plaviek.

Na čerešňové mafiny budeme potrebovať

Cesto:

400 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 20 g kakaa, 1 kypriaci prášok do perníka, 0,2 l mlieka, 2 vajcia, 100 g oleja, tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie formičiek, 200 g čerešní alebo višní

Postup:

Múku preosejeme s cukrom, kakaom a kypriacim práškom. Pridáme mlieko s rozšľahanými vajcami a nakoniec olej. Všetko spolu dobre premiešame. Formičky (napr. na mafiny) vymažeme tukom a vysypeme múkou.

Naplníme ich asi do dvoch tretín cestom a na povrch položíme niekoľko čerešní alebo višní. Pečieme v predhriatej rúre na teplotu 180 °C asi 25 minút.

Po upečení necháme mafiny krátko vychladnúť vo formičkách a potom ich vyklopíme. Po úplnom vychladnutí ich môžeme poliať čokoládovou polevou, posypať posekanými pistáciami či orechmi alebo posypať práškovým cukrom.

Odporúčané články

Skvelý orechovo rebarborový koláč Jahodová mňamka

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...