Krehké fánky od babičky

fánky, vyprážaný koláč, jedlo, fašiangy, šišky, pečenie, recept
Thinkstock
reklama:

Vynikajúce tradičné fašiangové jedlo, ktoré vždy poteší.

Budeme potrebovať

Suroviny:

300 g hladkej múky, 60 g masla alebo margarínu, 2 žĺtky, pol lyžice cukru, 2 lyžice umu, 6 lyžíc kyslej smotany, soľ, olej na vyprážanie, práškový cukor na posypanie

Postup:

Z preosiatej múky, zmäknutého tuku, žĺtkov, cukru, umu, smotany a štipky soli vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát, ostrôžkou pokrájame na obdĺžniky, ktoré v strede ešte dvakrát narežeme.

Vyprážame v horúcom oleji dočervena. Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať s jahodovou penou pripravenou zo zvyšných bielkov.

24. januára 2015

reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hod

Autor: mm

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka, koláč, recepty, pečenie, zákusok

Chutnou bábovkou nikdy nič nepokazíte. Na Mrkvovú bábovku budeme potrebovať Suroviny 350 g najemno postrúhanej mrkvy, 160 g práškového cukru, … Čítať ďalej