Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
fánky, vyprážaný koláč, jedlo, fašiangy, šišky, pečenie, recept
Thinkstock
24. januára 2015 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Krehké fánky od babičky

Vynikajúce tradičné fašiangové jedlo, ktoré vždy poteší.

Budeme potrebovať

Suroviny:

300 g hladkej múky, 60 g masla alebo margarínu, 2 žĺtky, pol lyžice cukru, 2 lyžice umu, 6 lyžíc kyslej smotany, soľ, olej na vyprážanie, práškový cukor na posypanie

Postup:

Z preosiatej múky, zmäknutého tuku, žĺtkov, cukru, umu, smotany a štipky soli vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát, ostrôžkou pokrájame na obdĺžniky, ktoré v strede ešte dvakrát narežeme.

Vyprážame v horúcom oleji dočervena. Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať s jahodovou penou pripravenou zo zvyšných bielkov.

Odporúčané články

Mrkvová bábovka Lahodné pečené jablká so sušeným ovocím

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...