Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
jedlo, lievance
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
shutterstock.com
26. mája 2018 LifestyleRecepty a nápady od Milota MezeiováSITA Diskusia()

Lievance s džemom

Lievance. Chutné múčne jedlo, ktoré má veľa nadšencov. Na nasledujúci recept nepotrebujete ani dolkáreň.

Na prípravu lievancov podľa nasledujúceho receptu nie je potrebná ani dolkáreň. Lievance môžete dávkovať lyžicou, cesto drží tvar a nerozlieva sa. Vyskúšajte.

Suroviny:

400 g polohrubej múky, 3 lyžičky cukru, 20 g droždia, 1 vajce, asi 5 dl vlažného mlieka, soľ, olej, škoricový cukor, džem.

Postup:

Do múky dáme rozdrobené droždie, cukor, vajce, štipku soli, vlažné mlieko a zamiešame. Cesto má byť hustejšie ako na palacinky. Necháme ho vykysnúť. Rozohriatu dolkáreň vymastíme olejom a z vykysnutého cesta upečieme lievance. Pred podávaním lievance potrieme džemom, spojíme dva a vrch posypeme škoricovým cukrom.

Odporúčané články

9 potravín, ktoré vám prirodzene rozjasnia pleť Tri otázky pre šéfkuchára Braňa Križana: Vo varení, ako vo všetkom, je dôležitá láska

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies